Le Pain Francais – Vasagatan

Kanske mer ett café än en lunchrestaurang men ändå ett lunchställe för många. Le Pain finns idag på flera platser i Göteborg och konceptet har utvecklats till att inkludera de ”vanliga” caféerna, Le Pain Francais Bistro och Brasserie som erbjuder både café, restaurang och i vissa fall nattklubb.

På menyn finns ganska mycket att välja på. Det finns franska grillade smörgåsar, sallader och en del varmrätter som till exempel fläskfilé med potatisgratäng, kryddigt kycklingspett och pasta med olika såser. Jag valde en caesarsallad för 85 kronor. I priset ingår vatten och bröd.

Vid först intryck ser salladen god ut med mycket bacon och kyckling. Det är mycket dressing, nästan för mycket. Krutonger saknas och det hela är ganska smaklöst. Kanske beror det på att salladen har stått i kyldisk eller så har de helt missat att krydda. Till och med bacon är utan smak.

Stället är ganska mysig och kanske skulle jag har valt en annan rätt men det kommer dröja innan jag kommer tillbaka och testar igen.

  • Mat
  • Miljö
  • Måltidsupplevelse
2.7