Mexikansk mat har seglat upp som en ny lunchtrend sedan både TomToms och Wrapped Burritos har öppnat flera restauranger i Göteborg. Till skillnad från Wrapped serverar TomToms även tacos till lunch.

Mat

På menyn finns givetvis burritos med kött, kyckling, sötpotatis och bönor som huvudingrediens. Om du inte vill kämpa med all mat i en tortilla så kan du få detsamma i en box. Priset varierar mellan 79-85 kr. För 95 kr kan du få tre välfyllda tacos med grillade revben i tamarind, friterad torsk eller friterad avokado. Jag valde köttacos och blev inte missnöjd!

Mina tre tacos serverades mycket snyggt upplagt på en planka. Vid sidan av maten låg både lime och persilja. Portionerna på varje taco var så väl tilltagna att det var svårt att stänga dem och det droppar en del när man äter dem (så tack för hushållsrullen). Ingrediensernas smaker och konsistens kompletterar varandra mycket väl så att rätten både smakar gott och är trevlig att äta.

Miljö

De TomToms jag har besök ser precis likadana ut från färgtema och  möbler till storlek på lokal. Det är enkelt inrett men mysigt ändå. Glasen står på bordet tillsammans med en kanna vatten, diverse starka såser och en stor hushållsrulle med papper. Den sistnämnda är inte så charmig men på just detta ställe behövs den.

Måltidsupplevelse

Det är lugnt i restaurangen när jag kommer och killen bakom disken är både trevlig och hjälpsam. När jag inte väljer burritos så förklarar har att det kommer att ta 5-7 minuter innan min mat är klar. Det tog fyra minuter. Att få maten på en planka är kul men det är synd att de lägger dit en plastgaffel. Det drar ner det hela lite. Att ha vattnet på bordet är säkert praktiskt men det blir ju ljummet och trist.