Ännu en mexikanare öppnade nyligen i Göteborg. Taco Bar är Sveriges första Tex-Mex kedja. Den första restaurangen öppnade i Stockholm 1983 och konceptet är välutvecklat. Det känns som en blandning av en snabbmatsrestaurang och en stylad temarestaurang.

Mat

Lunchmeny på Taco BarPå menyn finns allt du förväntar dig av en Tex-Mex restaurang. Du kan välja på soft tacos, nachos, enchiladas och quesadillas. Flera rätter kan du beställa som ”Grande” för några kronor extra. Dryck, sallad, kaffe och en minikaka ingår i priset som varierar mellan 89-99 kr (för Regular-storlek).

 

Jag valde Soft Tacos där man får tre tacos i upp till två olika smaker. Valet står mellan original, BBQ Beef, Spicy Habanero och Apple Chipotle. Mitt val föll på Spicy och Apple. En handfull nachos, guacamole och salsa ingick. Uppläggningen i små krogar är fin och tilltalande.

Soft Tacos på Taco Bar

Mina tre tacos är ganska välfyllda men jag blir först osäker på om jag borde ha valt ”Grande” med en extra taco. Den så kallade spicy är god men inte särskilt stark medan den andra kallad apple har en fin mild smak av äpplechutney. Rödlöken hjälper till att skapa olika texturer i maten. På det hela är smaken god även om jag hade förväntat mig lite mer hetta i den som kallades spicy.

Miljö

När man har hört att restaurangen är en franchise-kedja så faller en del pusselbitar på plats vad gäller inredningen. På samma sätt som en uråldrig pub kan etablera i en helt ny lokal känns bilder, skyltar och annan inredning välvald och fake-genuin på ett praktiskt sätt. Vid första anblick ser allt ut att vara köpt av en turist och ihop plockat slumpmässigt men sen finns den där känslan av allt något inte riktigt stämmer. Allt är lite för nytt, skyltarna är lite för välskrivna och bilderna är bra men opersonliga. Missförstå mig rätt. Det är mysigt och det är fint men det är också uppenbart att detta inte är en liten familjerestaurang.

Fake-genuint på Taco Bar

Måltidsupplevelse

Att vara en korsning mellan en snabbmatsrestaurang och en vanlig lunchrestaurang är inte helt lyckat. Direkt när du kommer in så får du känslan av att vara i en riktig restaurang men istället för att bli hänvisad till ett bord så måste du ställa dig i kö till baren. I baren är det bara en person som tar emot beställningar och serverar dricka vilket gör att det går långsamt. Det hela blir inte bättre av att serveringspersonalen, som hämtar maten i köksluckan precis bakom baren, verkar ha det lugnt och skönt. Jag tycker att det är oerhört frustrerande att behöva stå i kön och se hur ineffektivt det hela sköts. Om jag hade fått beställa vid bordet hade jag inte haft några som helst problem med väntetiden men nu stör det mig.