Att lunch utomhus i november på ett blåsigt torg i Göteborg kunde vara en bra idé hade jag inte gissat. Men mitt besök hos Oves Food Truck på Gustav Adolfs Torg var väl värt blåsten och kylan.

Glennburger Combo hos Oves Food Truck

Maten

Hos Ove äter man hamburgare eller strömming. Det är ”riktiga” hamburgare gjorda av 70 procent högrev och 30 procent bog. Jag väljer en Glennburger Combo för 80 kronor och det känns helt rätt när jag står där under Gustav A:s pekande finger – ”Här ska staden ligga! (Och alla ska heta Glenn)”. En Glennburger är en 160 grams högrevsburgare med rökt bacon, cheddarost, lök, tomat och dressing i ett briochebröd. En Combo är en bricka med hemmagjort mos. Dricka eller kaffe ingår inte. Burgaren är perfekt stekt till medium rare och allt bacon som ligger under den smälta osten är knaperstekt. Brödet är som är färskt och mjukt suger fint upp både köttsaft och dressing så att det blir både smakrikt och kladdfritt. Det känns först lite märkligt med mos till burgaren men efter en tugga är tanken som bortblåst. Det är nog ganska mycket smör i moset skulle jag gissa för det smakade riktigt gott.

Oves Food TruckMiljön

Som alla food trucks har Ove ett rullande schema. Jag besöker honom på en måndag och då står han på Gustav Adolfs Torg. Vill man veta var han håller hus så kan man följa honom på Facebook, webbplatsen eller skaffa appen Streetkäk.

Gustav Adolfs Torg är aldrig mysigt och i november kan man sammanfatta platsen med en färg – grå. Just nu pågår dessutom renovering av kanalen precis invid så allt det gråa är tonsatt av stora lastbilar och arbetsmaskiner. Ove har ställt några ståbord precis utanför bilen och det där jag står och käkar. Jag hoppas att de andra platserna på Oves rutt är trevligare.

Måltidsupplevelsen

Killarna i bilen är mycket trevliga och det märks att de är stolta över sitt hantverk. Att beställa går snabbt och enkelt. Tillagningen tar en liten stund om det är många i kö men det väntar jag gärna på eftersom det visar att de tillreder allt på beställning och inte i förväg.