När tiden är kort, hungern begränsad och sällskapet tryter är det trevligt med en snabb lunch. Om man inte känner för en prefab-burgare eller sushi så är en kebab ett gott alternativ. I den myllrande Saluhallen hittar jag Orientaliska Delikatesser, en kebaberia som har legat där så länge jag kan minnas.

Maten

Det mesta här kretsar kring kebab och falafel. Båda serveras med grönsaker i pitabröd. Du kan beställa kött- eller kycklingkebab och för fem kronor extra får du en ”special” med fetaost. För dem som föredrar vegetarisk finns förutom falafel även en grekisk vegetarisk med vinbladsdolmar och en rätt med aubergine. Jag beställde en Kebab special för 55 kronor. Ett glas vatten ingår men om du vill ha sodavatten eller läsk får du betala 10 kronor till.

Orientaliska delikatesser Kebab Special

Det är ingen stor portion som serveras. Pitabrödet är till hälften fyllt med sallad, gurka och tomat och till hälften med kebabkött. Köttet ser ut som vanliga kebabköttsremsor men jag ser inget kebabdjur på spett så de måste ha tillagat det på annat ställe eller köpt köttet färdiglagat. De två såserna, tomat och vitlök, är goda och fetaosten passar mycket bra till. På det hela är det gott.

Miljön

Orientaliska delikatesser ligger mitt i Saluhallen. På en fredagslunch är det fullt av människor. Jag hade tur och fick snabbt en barstol vid disken. Miljön är stimmig och inte så vilsam men det finns massor att titta på. Det är uppenbart att tanken är att du snabbt ska få din mat och att du ska äta den snabbt och gå. Om man är med på det så är miljön helt ok men om du vill ha lugn och ro så bör du gå någon annanstans.

Måltidsupplevelsen

På ett sånt här litet ställe förväntar man sig inte mycket till service men ett hej och ett leende är alltid trevligt. Det har de prioriterat bort här under lunchtimmen. De är mycket snabba på att ta din beställning och på att få fram maten men det hela sker utan ett ord (i princip). Men eftersom man bara går hit när man vill ha en snabb lunch så betyder det inte så mycket.