Göteborgsoperans luncherbjudande
Det finns dagar när man vill inta sin lunch i lite festligare inramning. Ett alternativ är då ett besök på GöteborgsOperans restaurang. Fin utsikt, vacker miljö och vita linnedukar garanteras men hur bra är lunchen egentligen?

Lunch i GöteborgsoperanMaten

På restaurangens lunchmeny finns, ovanligt nog, bara en rätt under rubriken ”dagens lunch”, väldigt tacksamt för oss som ibland har lite beslutsångest vid lunchtid. För dem som av någon anledning inte vill hålla till godo med dagens rätt finns det därutöver några stående alternativ (”veckans alternativ”) att välja mellan (bl.a. ett vegetariskt sådant). Vid mitt besök är dagens lunch ”grillat ekologiskt kycklingbröst med rostad potatis, vita och svarta bönor med persilja samt citronrödvinssås”. Medan jag väntar på maten ger jag mig på den inbjudande salladsbuffén. Den är (enligt mitt tycke) lagom stor med en bra blandning av sallad, pasta och frukt. Det jag provar av salladsbuffén är fräscht och gott och brödet, som också ingår, håller likaså hög kvalitet. Det tar inte lång tid förrän huvudrätten dyker upp. Presentationen är inbjudande: på en bädd av linser, potatis och sås vilar kycklingfilén som ser aptitligt grillad ut. De första tuggorna av kycklingen är riktigt goda, men när det saltiga skinnet försvunnit känns det hela lite torrt. I såsen anar man tydligt vinet och citrusen, riktigt gott. Såsen passar riktigt bra till kycklingen, tyvärr tar den slut lite för fort. Den rostade potatisen är god i smaken men skulle ha vunnit på att vara inne i ugnen ett tag till. Linserna och rödlöken funkar som ett bra komplement till rätten. Som helhet betraktat är detta en riktigt god lunch, men huvudrätten lyfter inte riktigt och jag kan inte låta bli att känna mig lite besviken. Man anar potentialen, men något toppbetyg blir det inte.

Miljön

Kaffe med choklad på GöteborgsOperan
Restaurangen är precis som namnet antyder belägen inne i GöteborgsOperans lokaler. Detta ger naturligtvis en fantastisk inramning för en lunch. Inredningen är genomtänkt, stram och elegant. Linnedukar varvas med elegant klädd personal. Sommartid finns en stor uteterrass med fantastisk utsikt över Göteborgs hamn. Perfekt för en långlunch på sommaren. Akustiken kan bli lite lurig inomhus, men annars är detta en fantastiskt trevlig lunchmiljö.

Måltidsupplevelse

En lunch på GöteborgsOperan är så klart en upplevelse i sig. Inramningen är fantastisk och till detta kommer professionell service och ett trevligt bemötande. I priset, 119 kr, ingår utöver huvudrätten sallad, bröd, vatten, (riktigt gott) kaffe och en liten chokladbit.