Middag och bio är ett välbeprövat dating-upplägg. Nu funkar även en lunch och en film tack vara Danilo vid Biopalatset på Kungstorget.

Via en sidodörr i entrén till bion eller genom en ganska diskret dörr från Kungstorget kan man hitta sig in och upp till restaurang Danilo. Detta är den andra med samma namn i Göteborg. Den första ligger vid Filmstaden Bergakungen. Middagskonceptet är främst amerikanskt medan lunchen känns klassiskt svenskt.

Maten

Lunchmenyn bjuder på kött, fisk och vegetariskt för 109 kronor. Thoreu-vatten(?), salladsbuffén och kaffe med kaka ingår. Du kan välja att bara äta från salladsbuffén för 89 kronor. Jag valde dagens kött som idag var svensk majskycklingklubba med sås på rostad paprika och topping med mozzarella och soltorkad tomat. Krämig rotfruktssoppa på Danilo  Innan jag gav mig på kycklingklubban provade jag soppan. Det slår mig nu att den kanske inte ingick för den är nämnd som det vegetariska alternativet på menyn. Det får ni undersöka själva. Den krämiga rotfruktssoppan med krutonger och parmesanolja var hursomhelst mycket smakrik och god. Kycklingen vad vällagad och såsen funkade fint till de rostade potatisarna. Jag fick rikligt med topping vilket tyvärr bevisade att det kan blir för mycket av det goda. De soltorkade tomaterna blev för dominerande i smaken trots att jag plockade bort mer än hälften.

Miljön

Entréerna är som jag redan nämnt lite väl diskreta. Förutom de två ingångarna i gatuplan så kan man även komma in ifrån biografen på plan två. Det ger ett lite rörigt intryck och det är svårt att avgöra vilken som är huvudingången. Jag kom in ifrån Kungstorget och gick upp för trappan. Där möts jag av ganska mörk lokal dekorerad med kromade ”galler”. För att dela upp det stora rummet i mindre delar har de skapat både sektioner och bås med hjälp av möbler och spegelblanka rör eller galler. Uppdelningen är så effektiv att jag först inte såg serveringen och salladsbuffén vilket är synd för den är snyggt gjord.

Måltidsupplevelsen

På Danilo blir du först visad till ett bord. Sen går du till en stor öppen kökslucka och hämtar soppa (undersök om den igår). Därefter går du tillbaka till köksluckan och beställer varmrätt. Med tallrik i hand går du runt hörnet och väljer tillbehör. Det kan finnas ris, pasta och potatis – du väljer det som du tycker passar bäst. Precis invid finns en stor salladsbuffé. När maten är uppäten går du till baren där det finns kaffe, te och kaka att hämta. Det är lite av en logistisk övning att käka på Danilo men den trevliga personalen hjälper dig gärna i rätt riktning.