Barken Viking. Foto: Guillaume Baviere (CC-licens http://flic.kr/p/9WRLJa )

Vill du äta god mat i en annorlunda miljö och råkar befinna dig nere i hamnen finns det få ställen som slår Barken Viking. 

Maten

På Barken Viking erbjuds som på de flesta andra lunchställen ett kött-, ett fisk- och ett veggo-alternativ. Köttet varierar från dag till dag i veckan medan fisken och det vegetariska alternativet är de samma. Idag bjöds det på skinkschnitzel, och Ståndsmässigt på Barken Vikingdet är ju alltid gott. Köttet var mört, paneringen tunn och smakrik och den råstekta vitlökspotatisen var riktigt mumsig.

Salladsbordet är lite annorlunda på Barken och här märks det att köket har lite ambitioner. Istället för den sedvanliga plocksalladen finns det ett par olika färdiga ”salladsrätter” man plockar ifrån. I dag erbjöds t.ex. Caesarsallad och majs- och mangosallad(!). Till det fanns även rostbiffrullader, så det är ingen risk att man går härifrån hungrig. Särskilt inte när det även ingår soppa i lunchpriset.

Miljön

Det är något visst med att äta på en båt, och på Barken Viking har man  förvaltat sitt maritima arv väl. Mörk teak (oäkta hoppas jag) på väggarna, vita dukar och uniformerad personal ger en liten känsla av lunchäventyr. Även om båten sitter fastsvetsad i kajen  känns det som att man är till sjöss när man går ombord; däcket lutar  och det gungar rogivande. Kul för den nautiskt intresserade och lite annorlunda för alla andra.

Måltidsupplevelse

Den trevliga miljön och den goda maten är skäl nog för att rekommendera en lunch på Barken och den trevliga och effektiva personalen gör sitt bästa för att du ska trivas. Det här är riktig bra!

På sommaren har de uteservering uppe på däck med lite enklare (men fortfarande god) mat. Det brukar vara väldigt trevligt.