2014-03-03 11.55.08

Den nya grillen vid Esperantoplatsen visar sig vara mer än ett hippt ställe för det fina innefolket. De har även en fantastisk lunch!

2014-03-03 11.55.19Maten

Som sig bör på stadens lunchrestauranger har man att välja mellan kött och fisk om man vill ha dagens lunch, men restaurangen stoltserar även med några fasta alternativ till något högre pris.

Jag valde fisken, eftersom jag sist jag var här fick en väldigt god torsk. I dag bjöds det istället på kolja, och jag blev inte besviken! Det var en makalöst god bit fisk som låg ovanpå en risotto smaksatt med gröna bönor, toppat med en sidfläskschutney. Smakerna gifte sig i munnen och gav upphov till en mycket angenäm känsla av finkrog, ett snäpp över de flesta lunchställen i stan. Kocken har definitivt känsla för fisk med annorlunda smakkombinationer, och jag kan inte annat än helhjärtat rekommendera detta ställe för alla som älskar god mat.

Även mina lunchkumpaner var mycket nöjda med sina val; en dagens kött (kycklinggryta) och Barabicus stående lunchalternativ pulled pork (överallt denna förbenade pulled pork…)

Miljön

Restaurangen ligger i SEBs gamla banklokal, men det hade man aldrig kunnat ana. Stället har renoverats med fingertoppskänsla och andas nu istället hipp New York-krog, med mycket järn och trä i inredningen. Ljudnivån är behaglig och personalen hjälpsam och effektiv.

Måltidsupplevelse

Den goda maten i kombination med den trevliga miljön, effektiva servicen och mycket facila priset (100:- för dagens kött och 105:- för dagens fisk) kan inte ge annat än högsta betyg. Barabicu är definitivt en av Göteborgs bästa lunchrestauranger just nu.